ΑΛΗΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.


Θετικά αποτιμά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον θεσμό του «Αστυνομικού της γειτονιάς» που συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας. Οπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο εξάμηνο Ιουνίου - Δεκεμβρίου οι «αστυνομικοί της γειτονιάς» διαχειρίστηκαν 74.639 ζητήματα αστυνομικού και «κοινωνικού» (όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση) ενδιαφέροντος.

Από το σύνολο των παρεμβάσεων, ο μεγαλύτερος αριθμός (49.407) αφορά σε ενημερωτικού χαρακτήρα επισκέψεις σε σπίτια, καταστήματα, πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία κ.ά. Παράλληλα, όμως, επενέβησαν σε 1.674 περιπτώσεις αυτόφωρων αδικημάτων (π.χ. ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά), ενώ κατέθεσαν 415 μηνύσεις για αδικήματα που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την προστασία του περιβάλλοντος, την οδική ασφάλεια. Ενδεικτική είναι η σύλληψη δραστών για διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα και η αποτροπή κλοπής σε σπίτι στην Κορινθία.

Κοινωνική δράση

Από τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα προκύπτει ακόμα ότι οι «αστυνομικοί της γειτονιάς» πραγματοποίησαν 14.496 επισκέψεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα υγείας.

Ως παραδείγματα του κοινωνικού χαρακτήρα δράσης των συνολικά 222 αστυνομικών που συγκροτούν το σώμα αναφέρονται ο εντοπισμός εξαφανισμένης ανήλικης, ηλικίας μόλις δύο ετών στην Κέρκυρα, ο εντοπισμός δύο ηλικιωμένων γυναικών που έπασχαν από άνοια, στην Ημαθία, η παροχή πρώτων βοηθειών σε υπερήλικη γυναίκα που υπέστη καρδιακή προσβολή (Φθιώτιδα) κ.ά.

Από το σύνολο των 222 αστυνομικών, οι 118 έχουν διατεθεί σε 19 τμήματα της Αττικής, άλλοι 28 σε 6 τμήματα της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι 76 σε τμήματα της υπόλοιπης επικράτειας.

ΚΑΛΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΟΝΟ 222 ΑΤΟΜΑ.ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΛΗΣΤΕΙΕΣ ΦΟΝΟΥΣ ΓΙΑ 30€ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΤΕΛΗ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΘΙΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΕΘΑΙΝΗ.