ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΕΥΘΗΝΗ ΦΕΡΟΥΜΕ.......


Αθήνα
Ένα ακόμα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές θα προχωρήσουν, παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας
την ημερίδα του ΥΠΕΞ με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων.

«Δεν θα απολογηθώ για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος. Θα εκθέτουμε κάθε περίπτωση διαφθοράς, όποιος και να ευθύνεται για αυτήν» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ήταν δύσκολα, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστοσο -εξήγησε- «αυτές οι βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις ήταν απαραίτητες, για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομία και μια χώρα πιο ασφαλή, σε τελική ανάλυση».

Ο πρωθυπουργός εστίασε στα πρώτα θετικά σημάδια στην οικονομία κάνοντας αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών κατά 38% το 2010 και στην ενίσχυση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, όπου το τουριστικό ρεύμα αυξήθηκε πάνω από 200%.

Υπενθύμισε και την πρώτη κοινή συνεδρίαση στην Αθήνα των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους κορυφαίους παράγοντες του αμερικανοϊσραηλινού λόμπι για τις προτάσεις που συζητούνται στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τόσο οι Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα τα καταφέρει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με το Ισραήλ.

Υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό επανέλαβε την θέση για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου και σταθερού κράτους, το οποίο τόνισε θα είναι υπέρ της ασφαλείας του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεννόηση με την ρωσική πολιτική ηγεσία για ανταλλαγή αρχείων σχετικά με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

Στην ημερίδα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωσαν για θέματα της αρμοδιότητάς τους τα κορυφαία στελέχη της ισραηλινής διασποράς ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Newsroom ΔΟΛ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΩΣ Ο ΙΣΤΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΥΛΑΤΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΔΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΑ ΗΘΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΗΤΑΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ.ΑΝ ΑΓΝΟΗΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΗΡΙΩΝ ΑΝ ΙΣΩΣ ΣΤΕΡΙΣΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΩΨΥΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΤΑΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΡΟΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΤΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΟΛΑΥΤΑ ΕΝΤΙΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΠΟΙΟ ΛΑΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΗ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΜΑΥΡΩΝΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.