ΤΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ?


Μόσχα, Ρωσία
Το 32% των Ρώσων έχει την εντύπωση ότι η Γη είναι το κέντρο του Ηλιακού Συστήματος, προκύπτει από δημοσκόπηση κρατικής εταιρείας ερευνών.

«Είναι απίστευτο» σχολίασε η Όλγκα Καμέντσουκ της εταιρείας VsTIOM, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα τον Ιανουάριο σε δείγμα 1.600 ατόμων σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Η ίδια δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το 55% των Ρώσων πιστεύει ότι η ραδιενέργεια είναι ανθρώπινο δημιούργημα, ενώ το 29% νομίζει ότι οι δεινόσαυροι συνυπήρχαν με τους ανθρώπους.

Ακόμα κι αν λάβει κανείς υπόψη ότι το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι 3,4%, τα ποσοστά φαίνονται όντως απίστευτα.

«Τα δεδομένα είναι αντιπροσωπευτικά του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου στη χώρα» δήλωσε η Καμέντσουκ σύμφωνα με το Reuters.

Η ασχετοσύνη όμως δεν είναι αποκλειστικό ρωσικό προνόμιο: Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Gallup το 1999, ο Ήλιος περιφέρεται γύρω από τη Γη για το 21% των Αμερικανών.

Και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται: Το ποσοστό που κατέγραψε η Gallup το 1999 είναι ίδιο με αυτό που καταγράφηκε σε αντίστοιχη έρευνα που διενήργησε το 1988 το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Ίλινοϊ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ???ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΩΡΦΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ.ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ VIVA PE LAGRECIA