ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ 3.120......ΒΑΠΟΡΙΑ


Την ώρα που το Bloomberg κάνει λόγο για σημαντική αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων τον Ιανουάριο, η Wall Street Journal επιμένει να στοιχηματίζει στη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθιστώντας την στα μάτια των επενδυτών λιγότερο ελκυστική έναντι της Αιγύπτου, παρά την πολιτική κρίση που βαραίνει την τελευταία εδώ και λίγες ημέρες.


Σημερινό δημοσίευμα της WSJ αναφέρει πως τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας (credit default swaps) είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με εκείνα της Αιγύπτου, παρά το βάρος των τεράστιων διαμαρτυριών που καθιστούν ορατή ακόμη και την αλλαγή καθεστώτος στη χώρα.

Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται δήλωση κορυφαίου τραπεζίτη που φέρεται να σχολιάζει ότι οι “οι Έλληνες πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος”.

“Οι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Αίγυπτος είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από την Ελλάδα”, αναφέρει η Wall Street Journal, ενώ σχολιάζει ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο μπορεί να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, αλλά η χώρα βρίσκεται μακριά από τη χρεοκοπία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, κέρδη 3,8% απέφεραν στους επενδυτές τα ελληνικά ομόλογα κατά τον πρώτο μήνα του 2011, την ώρα που τα αντίστοιχα ομόλογα της Γερμανίας και της Γαλλίας σημείωναν απώλειες. Σύμφωνα με το Bloomberg, η αναστροφή του κλίματος αποδίδεται στις αγορές ομολόγων από την πλευρά της ΕΚΤ.

Τα ελληνικά ομόλογα εμφάνισαν για πρώτη φορά κέρδος σε διάστημα 4 μηνών τον Ιανουάριο, κερδίζοντας το αξιολογημένο με AAA γερμανικό καθώς και γαλλικούς τίτλους, που κατέγραψαν απώλειες 1,40 % και 1,15% αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων των τόκων. Τα ιρλανδικά έχασαν 0,58 % τον περασμένο μήνα, ενώ τα πορτογαλικά υποχώρησαν 1,65 %, που πρόκειται για την μικρότερη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΠΟ ΤΟ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΗ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΤΙ ΑΛΛΟ Η ΒΟΥΡΤΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ 3.120 ΒΑΠΟΡΙΑ ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 24ΩΡΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΗ ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.