ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΑΛΙΑ......


Εφόδους σε 117 σπίτια σε εννέα πόλεις της Ρουμανίας διεξάγουν μέλη της διεύθυνσης ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία (DIICOT) στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε απάτες στο διαδίκτυο με σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνολικά 90 άτομα αναμένεται να οδηγηθούν στην έδρα της DIICOT αντιμέτωπα με τις κατηγορίες της απάτης στο διαδίκτυο και της εγκληματικής συνομωσίας.

Οι δράστες κατηγορούνται ότι είχαν αναρτήσει εικονικές καταχωρήσεις για την πώληση ανύπαρκτων προϊόντων την περίοδο 2009-2011 (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη, ηλεκτρονικό εξοπλισμό) και εξαπάτησαν αγοραστές μέσω διαδικτύου, μέσω των πλατφόρμων e-Bay και Craigslist, στέλνοντάς τους πλαστές πληροφορίες για τα προϊόντα, την πληρωμή και την ταυτότητα του πωλητή.

Τα ποσά που συλέγγονταν από τα άτομα που είχαν εξαπατηθεί, συγκεντρώνονταν στο εξωτερικό (κυρίως στις ΗΠΑ) από μέλη των οργανώσεων με ψεύτικες ταυτότητες και αποστέλλονταν στη Ρουμανία με εταιρίες ταχυμεταφορών.

Οι ανακριτές ανακάλυψαν ότι οι ύποπτοι εξαπάτησαν περίπου 1.000 αγοραστές από τους οποίους συγκέντρωσαν το ποσό των 20 εκ. δολαρίων την περίοδο 2009-2011.

Η επιχείρηση διεξήχη σε συνεργασία με αξιωματικούς του FBI και με την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βουκουρέστι.

Οι ανακριτές της DIICOT διεξάγουν από το πρωί έρευνες σε σπίτια υπόπτων στο Βουκουρέστι, στην Κραϊόβα, στην Τάργκου Τζίου, στην Τιμισοάρα, στην Αλεξάντρια, στη Ρεσίτα και στην Πιτέστι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΑΝ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ.