ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΕΥΡΕΣΕΙΣ


Κύκλωμα τριών εγκληματικών οργανώσεων που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, Πάτρας και Λάρισας, εξάρθρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο κρατούμενοι της φυλακής της Πάτρας εμπλέκονται και μάλιστα σε κομβικούς ρόλους.

Ένα συμβόλαιο θανάτου κατά έγκλειστου στις φυλακές, αλλά και μία παγίδα θανάτου για αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, οι «δραστηριότητες» των τριών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν, με τη σύλληψη 48 ατόμων.

Οι περισσότεροι από τους 48 προέρχονται από τη Λάρισα. Η έρευνα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για 220 άτομα.

Όσον αφορά στο θέμα του «συμβολαίου θανάτου» ο επικεφαλής της πολυπληθέστερης ομάδας εκ των τριών (αριθμεί 105 άτομα), είχε έρθει σε συνεννόηση με έγκλειστο φυλακών, προκειμένου να δολοφονήσει συγκρατούμενο, ο οποίος ευθυνόταν για το θάνατο συγγενικού του προσώπου.

Η δολοφονία, θα γινόταν κατά τη διάρκεια μεταγωγής του κρατουμένου – υποψηφίου θύματος, από τις φυλακές στο Δικαστήριο, μέσα στο ειδικό όχημα μεταφοράς κρατουμένων.

Στη λίστα των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ήταν επίσης, εμπόριο ναρκωτικών και άλλες βαριές παραβάσεις του ποινικού κώδικα.

Σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΥΚΤΙΟ ΠΟΥ ΔΡΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΟΛΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.