ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ......


Σε εκτίναξη του αριθμού των εξαρτημένων από νόμιμες και παράνομες ουσίες οδηγεί η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του ΚΕΘΕΑ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αυξάνεται ο αριθμός των εξαρτημένων λόγω της ανεργίας και των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων.

Το 2010 περισσότερα από 3.200 άτομα επισκέφθηκαν τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ και περισσότερα από 6.000 συγγενικά άτομα βοηθήθηκαν από τα Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης. Την ίδια στιγμή περίπου 1.700 χρήστες συμμετείχαν στις Θεραπευτικές Κοινότητες και τα Κέντρα Κοινωνικής Επανένταξης και άλλοι τόσοι υποστηρίχθηκαν στον δρόμο από τις μονάδες άμεσης παρέμβασης, ενώ ο αριθμός των κρατουμένων και αποφυλακισμένων που συμμετέχουν στις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ξεπέρασε τους 2.000.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, κ. Γεράσιμος Νοταράς, τόνισε ότι η οικονομική κρίση πλήττει ακόμη σοβαρότερα τους χρήστες ουσιών, οι οποίοι ούτως ή άλλως ζούσαν στο μεταίχμιο της κοινωνίας. Οπως επεσήμανε ο ίδιος, 7 στα 10 άτομα που απευθύνονται στις υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκονται εκτός εργασίας, ενώ το 11,5% δεν έχει στέγη.

Οι 4 στους 10 αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, το 75% έχει συλληφθεί και ένας στους τρεις έχει φυλακιστεί.

Παράλληλα, μειώνεται διαρκώς η χρηματοδότηση που παρέχεται στις μονάδες απεξάρτησης, παρότι αποδεδειγμένα η οικονομική στήριξη της απεξάρτησης αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως αναφέρθηκε στη χθεσινή παρουσίαση, για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται για την απεξάρτηση εξοικονομούνται για την κοινωνία 23 ευρώ λόγω του περιορισμού των επιπτώσεων της χρήσης. Ο κ. Νοταράς σημείωσε ότι η επιχορήγηση του ΚΕΘΕΑ για το 2010 ήταν στα ίδια επίπεδα με του 2009, αλλά περικόπηκε κατά 8% στη διάρκεια της χρονιάς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΗ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΗ ΚΑΛΑ?ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΘΕΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ........ΚΑΙ ΕΜΠΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΟΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΙΔΟΤΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΥΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΑΡΚΩΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΔΡΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ .ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΥΓΕΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ.