ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ........ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ.....


Σε μία κλωστή μοιάζει να κρέμεται η κυβέρνηση μειοψηφίας της Ολλανδίας, μετά το νέο αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν χθες οι διαπραγματεύσεις για τις περικοπές στις δαπάνες που απαιτούνται προκειμένου να πιαστεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίς το πρωί, υπήρχε έντονη φημολογία ότι επίκειται παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, ο οποίος θεωρείται σκληρός και αδιάλλακτος και έχει αρνηθεί να κάνει πίσω στο θέμα των περικοπών -οι οποίες υπολογίζονται σε 16 δισ. ευρώ.

Αβεβαιότητα
Αν και ο ίδιος διέψευσε τις φήμες αυτές, η αβεβαιότητα συνεχίζεται. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς έχει προγραμματιστεί νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Γκέερτ Βίλντερς, ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας στις ψήφους του οποίου βασίζεται η επιβίωση της κυβέρνησης.

Ο Βίλντερς αρνείται να συναινέσει στο σύνολο των περικοπών που προτείνει η κυβέρνηση και αντιπροτείνει, σε πρώτη φάση, να διακοπεί πλήρως η βοήθεια των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που δίνει κάθε χρόνο η Ολλανδία με τη μορφή αναπτυξιακής βοήθειας στον Τρίτο Κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στη Χάγη θα έχουν άμεση επίπτωση και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου ήδη το περιβόητο Δημοσιονομικό Σύμφωνο προκαλεί πολιτικές αναταράξεις σε αρκετές χώρες.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ .ΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑΣ??????ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ???ΠΟΙΟΣ ΔΑΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ??????ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΔΕΟΣ.......ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΝΙΩΣΟΥΝΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ.Η ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΗΤΑΝΕ ΠΡΟΣΙΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 10ΧΙΛΙΑΡΟ.ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ 500ΕΥΡΩ????ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ....