ΣΤΗΜΕΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ........


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η υπόθεση του ελλείμματος του 2009 την οποία ερευνά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, μετά και τις καταγγελίες του πρώην γ.γ. της Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη για τον ρόλο και τα πεπραγμένα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, την ένονη αντίδραση του τελευταίου και τα πυρά της ΝΔ.

Με συνέντευξή του στη "Real Νews", μετά την κατάθεσή του στην εξεταστική, ο κ. Κοντοπυράκης καταγγέλλει τον τότε υπουργό Οικονομικών ότι παρενέβη και άλλαξε τα στατιστικά μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο.

"Μου είπε 'θα τα ανακοινώσω εγω γιατί πρόκειται να τα αλλάξω'. Οταν το είπε αυτό ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν ειχε δει τα στοιχεία ακόμα δεν τα είχα πάει. Έμεινα άφωνος διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό. Ήταν ωμή παρέμβαση" λέει στην εφημερίδα ο πρώην γ.γ. της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Μανώλη Κοντοπυράκη, αμφισβητεί ευθέως την αξιοπιστία του πρώην γενικού γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατηγορώντας τον ότι καλύπτει την κυβέρνηση Καραμανλή, και ζητά να του αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

"Ο κ. Κοντοπυράκης, ως γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, έχει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι το 2009 διαβίβασε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εν γνώσει του ψευδή στοιχεία. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει εκθέσει τη χώρα επανειλημμένα" σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Και προσθέτει: "Σήμερα, στο μεγάλο ζήτημα της απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων του ελλείμματος του 2009 προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ενέργειες της τότε πολιτικής ηγεσίας της χώρας και τις δικές του. Είναι θλιβερή η προσπάθεια να βγάλει από πάνω του τις σαφέστατες ευθύνες, για τις οποίες πρέπει να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη".

Η ΝΔ υιοθετεί την καταγγελία του επί των ημερών της γενικού γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας και αφού κάνει λόγο για "εγκληματική ενέργεια που προκάλεσε καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία" επαναφέρει την εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά για νέα εξεταστική μετά τις εκλογές και ζητά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πάρει θέση.

"Η συγκρότηση, αμέσως μετά τις εκλογές -όπως δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς- μιας και μόνο εξεταστικής επιτροπής, η οποία να διερευνήσει το 'πώς φτάσαμε στο μνημόνιο', είναι επιβεβλημένη. Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει, άμεσα, ξεκάθαρη θέση. Το γεγονός ότι αναδεικνύεται, σήμερα, παγκόσμια ημέρα του Αλτσχάιμερ, ας μη νομίσει ότι επηρεάζει τη μνήμη και την κρίση του λαού" τονίζει ο Γιάννης Μιχελάκης.

Η Δημοκρατική Αριστερά σχολιάζει ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχοντας διά του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών μέτρων συγκλίνει τόσο πολύ, εν όψει μάλιστα και των νέων μέτρων 11,5 δισ. ευρώ που από κοινού έχουν υποχρεωθεί να λάβουν τον Ιούνιο, ερίζουν για το έλλειμμα του 2009 και αλληλοκατανέμουν ευθύνες για το παρελθόν" και συμπληρώνει: "Ο ελληνικός λαός, όμως, αυτό που περιμένει, τώρα, πριν από τις εκλογές, να ακούσει είναι το πως δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα που θα μειώνουν τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας".

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΑΛΗΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΑΦΗΝΗΣΜΕΝΕΣ......