ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.........


Ένα από τα πιο παλιά μοναστήρια της χώρας, η Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας στη Ράχη Ημαθίας, που κτίστηκε πριν από το 1100 στην κοίτη του Αλιάκμονα, απειλήθηκε από πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο μοναστήρι! Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί το αρχονταρίκι της μονής και να κινδυνεύσουν οι καλόγεροι.

Κανείς δεν ξέρει ακόμη ποια ήταν τα αίτια που τυλίχτηκε στις φλόγες το σταθμευμένο Ι.Χ.. Όμως, η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί στην κεραμοσκεπή από το «αρχονταρίκι» της μονής. Οι μοναχοί κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειες να περιορίσουν την πυρκαγιά, ώσπου να φτάσει η Πυροσβεστική με τρία οχήματα και 12 άνδρες που χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ώρες για να την θέσουν υπό έλεγχο.

Συνολικά, 60 τετραγωνικά μέτρα κεραμοσκεπής έγιναν στάχτη, ενώ μεγάλες καταστροφές στο «αρχονταρίκι» προκάλεσαν και οι μεγάλες ποσότητες νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση. Ήταν η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στη μονή της Θεοτόκου, μετά από εκείνη που είχε βάλει το 1941 ένας κτηνοτρόφος ο οποίος έκαψε τα σημαντικής αξίας διασωθέντα κτίρια και την εκκλησία για να δημιουργήσει… βοσκοτόπια για τα ζώα του!

ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΟΙ.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΑΝΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΕΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ.