ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ.....


Ξεκινά διαφημιστική εκστρατεία για την περαίωση

Κινητοποίηση καθώς η προθεσμία εκπνέει στις 18 Νοεμβρίου και το ενδιαφέρον παραμένει περιορισμένο


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προσδοκά να εισπράξει εφέτος από τη ρύθμιση έσοδα 600 εκατ. ευρώ
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προσδοκά να εισπράξει εφέτος από τη ρύθμιση έσοδα 600 εκατ. ευρώ

Διαφημιστική εκστρατεία για την περαίωση ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς το ενδιαφέρον των φορολογουμένων παραμένει μικρό, ίσως γιατί σε όλη τη διαδικασία έγιναν πολλά λάθη.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με απόφασή του ανέθεσε σε εταιρεία την οργάνωση διαφημιστικής εκστρατείας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την περαίωση των εκκρεμουσών φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας, καθώς από τη ρύθμιση αυτή προσδοκά να εισπράξει μόνο εφέτος έσοδα της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.

Ως και χθες αρκετές εφορίες (ΔΟΥ) δεν είχαν προμηθευθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το ειδικό λογισμικό σύστημα που θα επιτρέπει την άμεση διόρθωση των εκκαθαριστικών που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αποτέλεσμα οι διορθώσεις να γίνονται χειρόγραφα. Τα χρονικά περιθώρια για την υπαγωγή στη ρύθμιση στενεύουν, καθώς η σχετική προθεσμία αποδοχής της περαίωσης λήγει στις 18 Νοεμβρίου.

Οπως έγραψε «Το Βήμα», ήδη οι έμποροι ζήτησαν από τον αρμόδιο υφυπουργό για φορολογικά θέματα κ. Δ. Κουσελά διευκολύνσεις για την πληρωμή του ΦΠΑ και ελαστικότητα για τη ρύθμιση παλαιών οφειλών προς το Δημόσιο αλλά και παράταση της προθεσμίας υπαγωγής των επιχειρήσεων στο καθεστώς της περαίωσης τουλάχιστον ως το τέλος του έτους (για όσους υπάγονται σ΄ αυτή την κατηγορία) και παράταση στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3888/10 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΙΚΗΤΗ,ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΒΩΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΔΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝΕ.ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ