ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ.........


ια «υπεροψία» και «δύο μέτρα και δύο σταθμά» κατηγορούν τα κινεζικά κρατικά μέσα τις ΗΠΑ λόγω της συμφωνίας για πώληση όπλων στην Ταϊβάν.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Ομπάμα ενέκρινε την πώληση όπλων αξίας 6,4 δισ.δολαρίων στην Ταϊβάν.

Η Κίνα προειδοποίησε για «σοβαρό πλήγμα» στις σχέσεις των δύο χωρών, την διακοπή των στρατιωτικών σχέσεων και κυρώσεις εις βάρος των αμερικανικών εταιρειών που εμπλέκονται.

Η ενέργεια των Αμερικανών «αποτελεί ένδειξη της χρήσης δύο μέτρων και δύο σταθμών, καθώς και υποκρισίας, σε σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τα ζωτικά συμφέροντας της Κίνας», γράφει η China Daily. «Η υπεροψία της Ουάσινγκτον αντικατοπτρίζει το πώς τα συμφέροντα ενός έθνους μπορεί να ποδοπατηθούν από ένα άλλο», συμπληρώνει.

«Είναι καιρός να νιώσουν οι ΗΠΑ τις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες πωλήσεις όπλων την Ταϊβάν», σύμφωνα με τους Global Times. «Θα ήταν τρέλα να υποτιμήσουν την ενότητα των Κινέζων όσον αφορά το ζήτημα της Ταϊβάν. Η τιμωρία εταιρειών που πωλούν όπλα στην Ταϊβάν θα ήταν μία κίνηση που θα υποστήριζαν οι περισσότεροι Κινέζοι».

Η People's Daily αναφέρει ότι η πώληση όπλων καταδεικνύει την «τον αγενή και παράλογο ψυχροπολεμικό τρόπο σκέψης» της Ουάσινγκτον.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΙΝΕΖΟ ΣΥΜΑΧΟ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΥ ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ.