ΑΡΒΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.........

ΤΟ «ΣΕΝΑΡΙΟ» ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

«Βλέπει» επίθεση ΗΠΑ κατά Ιράν

Η ρωσική ηγεσία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από το Ιράν και δεν αποκλείει αμερικανική επίθεση εναντίον της χώρας αυτής, η οποία όμως θα αποτελέσει αιτία «κατάρρευσης» για τον αμερικανικό στρατό.

Αυτό εκτιμά ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Νικολάι Μακάροφ, ο οποίος δήλωσε ότι παρόμοια επίθεση θα μπορούσε να αποφασιστεί «στον βαθμό που επιλύονται τα προβλήματα για τις ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», αλλά και ότι «οι συνέπειές της θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για το Ιράν, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή». Κατά τον Ρώσο στρατηγό, οι Αμερικανοί συνάδελφοί του και ειδικότερα ο ομόλογός του, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, έχουν ολοκάθαρα αναφερθεί σε σχέδια επίθεσης στο Ιράν, προοπτική που προσπαθεί «να αποτρέψει η ρωσική ηγεσία, διότι το Ιράν είναι γείτονάς μας».

«Τεχνικό κώλυμα»

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος ρωσικός οργανισμός διεθνούς αμυντικής συνεργασίας ανακοίνωνε ότι παγώνει για άλλη μια φορά η αποστολή των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στο Ιράν, «για τεχνικούς λόγους». Είναι χαρακτηριστικό ότι η δήλωση έγινε μόλις ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη στη Ρωσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ζητά επιμόνως από τη Μόσχα όχι μόνο να διακόψει την ισχύ του σχετικού συμβολαίου, αλλά και να συναινέσει στην επιβολή «παραλυτικών» κυρώσεων στην Τεχεράνη.

Μέχρι στιγμής η Ρωσία δηλώνει ότι διατηρεί κάθε δικαίωμα να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία των πυραύλων, πολύ περισσότερο που δυτικές χώρες συνεχίζουν τον εξοπλισμό της Γεωργίας, ωστόσο έχει επανειλημμένως ανακοινώσει ότι διακόπτει την υλοποίηση του συμβολαίου με διαφορετικές κάθε φορά δικαιολογίες.

Οι ταλαντεύσεις της Μόσχας οφείλονται στις δύσκολες διπλωματικές ισορροπίες που είναι αναγκασμένη να τηρεί, καθώς από τη μια δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αλλά και αναγνωρίζει από την άλλη ότι το Ιράν έχει διευκολύνει τις σχέσεις της Ρωσίας με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς του Καυκάσου και αλλού, ενώ μεγάλη μερίδα της ρωσικής ηγεσίας γοητεύεται από ενέργειες που προξενούν δυσκολίες στις ΗΠΑ και γενικότερα τη Δύση.

Λεπτές ισορροπίες

Στις παραινέσεις του προς τη ρωσική ηγεσία, ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τη Ρωσία «υπερδύναμη» και «φίλο του Ισραήλ», ενώ Ιρανοί αξιωματούχοι την καλούν να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της, διαφορετικά «θα τρωθεί το διεθνές κύρος της».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, υποδέχθηκε χθες στο Κρεμλίνο τον Σεργκέι Μπαγκάψ, πρόεδρο της Αμπχαζίας, της δημοκρατίας που έχει αποσχιστεί από τη Γεωργία και αναγνωριστεί μόνο από τη Μόσχα και άλλες τρεις χώρες (Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Ναουρού). Πρώτος καρπός των συνομιλιών τους ήταν η υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη δημοκρατία, η οποία θα λειτουργήσει «στο άμεσο μέλλον, σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις της Αμπχαζίας» και θα φιλοξενεί περί τους 3.000 Ρώσους στρατιωτικούς πολλών ειδικοτήτων. Η απόφαση Μόσχας και Σοχούμι προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην Τιφλίδα, η οποία χαρακτηρίζει τη βάση «επιβεβαίωση της κατοχής γεωργιανού εδάφους».ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ CHECKING ΝΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΥ ΚΑΥΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ......ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΡΑΞΥ ΝΗΣΤΙΚΩΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΕΞΩ ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΗΛΑΔΗ .