ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ??????


Οι πρώτοι εξαρτημένοι στα Δημόσια Νοσοκομεία
Μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία Αθήνας - Θεσσαλονίκης
Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, η λειτουργία δέκα νέων μονάδωνς φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Διακόσιοι ασθενείς, με κριτήριο τον τόπο διαμονής τους, κατανεμήθηκαν στα Νοσοκομεία «Αγία Όλγα», «Αλεξάνδρα», «Αμαλία Φέμιγκ», Κρατικό Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και Σισμανόγλειο.

Στο Ιπποκράτειο, στο Σπηλιοπούλειο και στο ΙΚΑ Πατησίων θα λειτουργήσουν μονάδες για συνταγογράφηση φαρμάκων στους χρήστες τοξικών ουσιών.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, προστέθηκε η έκτη κατά σειρά μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «424 ΓΣΝΕ» με την προσέλευση των πέντε πρώτων ασθενών.

Σημειώνεται ότι όσοι ξεκίνησαν την Παρασκευή τη θεραπεία επιλέχθηκαν από τη λίστα αναμονής. Οι μονάδες στελεχώθηκαν με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτές. Τις μονάδες στελεχώνουν εργαζόμενοι μονάδων του ΟΚΑΝΑ, αλλά και προσωπικό των Νοσοκομείων, όπου αυτό ήταν εφικτό.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΕΓΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΧΡΗΣΗ ΣΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΣΑΦΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ.