ΤΑΛΙΜΠΑΝ....???ΠΑΝΤΟΥ

Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις των Ταλιμπάν στην αμερικανική πρεσβεία και το κτίριο του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, δημοσιογράφοι και ειδικοί αναρωτιούνται κατά πόσο η αμερικανική πολεμική μηχανή έχει καταβάλει ή έστω επηρεάσει τους Ταλιμπάν.

Με αποτελεσματικά και δυναμικά χτυπήματα μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι Ταλιμπάν έχουν καταφέρει να δώσουν το στίγμα της μάχης τους σε πολυάριθμους στόχους στη χώρα, ανέφερε σε συνέντευξή του με το RT ο δημοσιογράφος Gareth Porter. Και το μήνυμά τους πάντα ξεκάθαρο: «Είμαστε παντού. Κανείς δεν μπορεί να μας κλείσει το δρόμο ακόμα και στα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία στο Αφγανιστάν».

Αυτή ακριβώς η επιβεβαιωμένη –βάσει εναργειών- θέση τους είναι που επηρεάζει το πώς τους βλέπουν οι απλοί Αφγανοί πολίτες. Ουσιαστικά, «την πλοκή του πολέμου την ελέγχουν οι Ταλιμπάν», είπε ο Porter, γεγονός που προβληματίζει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών απλώς απέδειξαν ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει το θέμα με τρόπο που να αποφέρει καρπούς, σημείωσε με τη σειρά του ο διευθυντής του Brave New Foundation, Derrick Crowe.

Αυτό σημαίνει ότι μισό τρισεκατομμύριο δολάρια ξοδεύτηκαν από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν κατασπαταλώντας τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων.

Το δυστυχές αποτέλεσμα ήταν η παράλληλη αύξηση Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν υπό την προεδρεία Ομπάμα και η αύξηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν. Αυτή τη στιγμή, οι μαχητές Ταλιμπάν προβάλλουν τους εαυτούς τους σαν εθνική απελευθερωτική κίνηση που δρα ενάντια στον αμερικανικό ζυγό, υπογράμμισε ο Crowe.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ?? ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΑ 5ΑΡΙ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΜΠΟΕΜΙΚΑ