ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΡΩΤΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ........


Η έκθεση, που ετοίμασε το Κέντρο βοήθειας θυμάτων σεξουαλικής βίας, μαρτυρά ότι το 2011 υπέστησαν κάθε είδους σεξουαλικού χαρακτήρα κακοποίηση περίπου 40 χιλιάδες κάτοικοι του Ισραήλ, υπολογίζοντας μόνον όσους απευθύνθηκαν για να ζητήσουν βοήθεια.

Εξ αυτών περίπου 30 % είναι παιδιά μικρότερα των 12 ετών. Σχεδόν τα μισά από τα περιστατικά, που αναφέρθηκαν, είναι βιασμοί, είτε απόπειρες βιασμού. Το ένα τέταρτο των εκκλήσεων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με αιμομιξία. Τα πιο ανησυχητικά δεδομένα της στατιστικής είναι ότι συχνότερα όλως τα παιδία γίνονται θύματα της βίας εκεί, όπου αισθάνονται για τον εαυτό τους τη μεγαλύτερη ασφάλεια, δηλάδή σπίτι τους. Ενώ οι βιαστές είναι στενοί τους συγγενείς. Στο 35 % των περιπτώσεων είναι οι πατέρες τους, στο 14 % οι θείοι τους, στο 13 % τα αδέρφια τους. Στην έκθεση υπενθυμίζεται επίσης η αστυνομική στατιστική για το περασμένο έτος.

Το 2011 ασκήθηκαν 4563 ποινικές διώξεις, σχετιζόμενες με εγκλήματα σε σεξουαλική βάση και μόνο σε 577 περιπτώσεις ασκήθηκαν τελικά κατηγορίες. Το 47 % των καταγγελιών έγιναν από ανηλίκους, στο 20 % των περιπτώσεων ανήλικοι είναι οι ύποπτοι τέλεσης του εγκλήματος. Στο 18 % των περιπτώσεων, όταν οι καταγγελίες είχαν γίνει από εφήβους ηλικίας 13-18 ετών, η σεξουαλική βία είχε ασκηθεί εντός των τειχών εκπαιδευτικού ιδρύματος.

ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΤΡΕΛΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΧΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑΣ ΜΟΥ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΙΜΑ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟ ΕΠΙΣΕΙΣ.ΘΑ ΡΙΞΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΧΩΣ ΙΣΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΗΛΛΑΞΕ ΑΠΟ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΗΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΑΓΡΙΩΝΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΕΧΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΔΕΝ ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΣΤΗ ΚΡΑΜΑΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ.