ΣΦΑΙΡΕΣ.....ΑΣΦΑΙΡΕΣ?????

Την εφαρμογή παράνομου προγράμματος αποτοξίνωσης στην κλινική «Άγιος Νικόλαος» του Πειραιά καταγγέλλουν οκτώ δημόσιοι φορείς απεξάρτησης, ζητώντας παράλληλα από την πολιτεία να παρέμβει δραστικά στο ζήτημα της λειτουργίας του ιδιωτικού κέντρου. Κατονομάζουν μάλιστα συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ως «εργαλείο» της Κλινικής μέσω της οποίας αυτή δραστηριοποιείται.

«Λίγες μέρες πριν εμφανιστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την παράνομη λειτουργία προγράμματος ‘αποτοξίνωσης’ στην κλινική ‘Άγιος Νικόλαος’ του Πειραιά, οι ιδιοκτήτες της, διοργανώνουν ‘διεθνές συνέδριο’ στην Αθήνα, με το οποίο προωθούν την αμφιλεγόμενη και επικίνδυνη μέθοδο ‘ταχείας αποτοξίνωσης με νάρκωση’ που εφαρμόζουν» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΑΡΓΩ, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης και το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ.

Όπως καταγγέλλουν οι φορείς, οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης κλινικής ισχυρίζονται ότι παρέχουν μέθοδο απεξάρτησης, της οποίας ωστόσο η εφαρμογή δεν επιτρέπεται από τον νόμο ούτε βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Πρόκειται, όπως τονίζουν, για «τη μέθοδο ταχείας σωματικής αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά με χορήγηση ναλτρεξόνης σε κατάσταση νάρκωσης».
«Παρά τις έντονες αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων και την έκθεση που έχει συντάξει από το 2006 το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για παράνομη λειτουργία, η δράση της κλινικής συνεχίζεται απρόσκοπτα, απομυζώντας χρήματα από τους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους», προσθέτουν.

Σημειώνεται ότι έπειτα από το θάνατο ενός 30χρονου χρήστη το 2009 στην Κλινική, οι γονείς του οποίου προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, στην υπόθεση παρενέβη και η τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας τον έλεγχο της κλινικής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και τη Νομαρχία Πειραιώς. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την καταγγελία, μέχρι σήμερα ουδείς έλεγχος έχει διενεργηθεί.

ΣΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΛΑΧΑΝΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑΣΑΤΕ????ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ