ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΕΦΟΡΟΣ...?????



Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό με τροπολογία που κατέθεσε χθες στο πολυνομοσχέδιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος.

Μετά τη δραματική υστέρηση που καταγράφουν τα έσοδα του προϋπολογισμού η κυβέρνηση αποφάσισε το «ξήλωμα» των εφόρων των 36 μεγαλύτερων ΔΟΥ της χώρας που δεν «έπιασαν» τους εισπρακτικούς στόχους, καθώς και των προϊστάμενων στο ΣΔΟΕ και τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και χωρίς καμία άλλη διαδικασία θα γίνει η επιλογή, τοποθέτηση και αντικατάσταση των προϊσταμένων συγκεκριμένων υπηρεσιών και εφοριών. Το μέτρο αυτό θα εφαρμόζεται μέχρι και το 2015 δηλαδή καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Στους νέους εφόρους και προϊσταμένους θα τεθούν ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι και θα αξιολογούνται για τις επιδόσεις τους κάθε τρίμηνο.

Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση εφοριών, συστήνεται μια υπερ-εφορία για τις μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργούνται νέες διευθύνσεις στην κεντρική υπηρεσία και «ανοίγουν» παλαιές φορολογικές υποθέσεις.

Το σχέδιο Βενιζέλου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την άμεση ενίσχυση των φορολογικών εσόδων που εμφανίζουν «τρύπα» 3,3 δισ. ευρώ προβλέπει:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΕΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΠΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΦΟΤΟΓΡΑΦΕΙΕΣ???