ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ....ΤΩΡΑ



Εξαρθρώθηκε στη Ρόδο διεθνές κύκλωμα το οποίο διακινούσε συνθετικά ναρκωτικά και συγκεκριμένα αμφεταμίνη από την Ινδία και την Κίνα προς την Αγγλία.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών και ένας άνεργος, κάτοικοι της Ρόδου, ηλικίας από 24 έως 34 ετών ενώ διερευνάται αν μέρος των ουσιών διοχετεύονταν και στην τοπική περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ναρκωτικά, έφθαναν στο νησί, συσκευασμένα σε πακέτα μέσα σε δέματα, είτε με την εταιρεία που εργαζόταν ο ένας εκ των εμπλεκόμενων είτε με το ταχυδρομείο και με παραλήπτες ανύπαρκτα πρόσωπα.

Τα δέματα έφεραν την ένδειξη «αντιοξειδωτική σκόνη» και στη συνέχεια στέλνονταν στην Αγγλία.

Η επιχείρηση εντοπισμού πραγματοποιήθηκε έπειτα από ελεγχόμενη μεταφορά του δέματος στη Ρόδο από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών, τη στιγμή που ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών παρέλαβε πακέτο με πέντε κιλά αμφεταμίνης.

Ήδη από το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχουν κατασχεθεί συσκευασίες με συνολική ποσότητα 5,17 κιλά αμφεταμινών, ενώ όπως εκτιμάται, από το Πάσχα έχουν εισαχθεί και προωθηθεί περισσότερα από 80 κιλά της ναρκωτικής ουσίας συνολικά 27 πακέτων, σε συσκευασίες των τριών κιλών η καθεμία।

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ।Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΥΤΟ ΓΕΝΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΜΙΛΑΜΕ ΝΟΜΙΖΩ।ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.