ΔΩΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΣΕ.......?????



Διαδικασίες εξπρές με τις οποίες θα ξεμπλοκαριστεί η πώληση εκατοντάδων ακινήτων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Τις διαδικασίες αυτές θα προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να απελευθερώνει εκτάσεις, κτίρια και οικόπεδα που εμφανίζουν προβλήματα και «εμπλοκές» κάθε είδους. Κι αυτό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.



Η τροπολογία θεωρείται ζωτικής σημασίας για το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης: μόνο έτσι θα μπορέσει να εφαρμοστεί το σχέδιο αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας και να εισπραχθούν τα 50 δισ. ευρώ.



Τα ακίνητα τα οποία θα απαλλάσσονται από τέτοιου είδους προβλήματα, θα μεταβιβάζονται άμεσα στο Ταμείο Περιουσίας. Αυτό με τη σειρά του, ανάλογα με την εμπορική αξία κάθε ακινήτου και με την πρόταση του Συμβούλου Αποκρατικοποίησης, θα σχηματίζει «καλάθια» ακινήτων που θα τα διαθέτει στο επενδυτικό κοινό ή θα τα πουλά απευθείας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν αυτά τα ακίνητα στο Ταμείο Περιουσίας του Δημοσίου: να είναι «καθαρά».



Η τροπολογία που καταρτίζουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών με την συμβολή των συναρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα παρέχει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να παρακάμπτει τάχιστα σκοπέλους όπως:το ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο αποχαρακτηρισμός ενός οικοπέδου, μη απαλλοτριωμένα ακίνητα, η έλλειψη κτηματολογίου και δασικών χαρτών για ένα οικόπεδο, ακόμη και υποθέσεις ακινήτων που έχουν φτάσει μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας. Πηγές προσκείμενες στο οικονομικό επιτελείο επισημαίνουν ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα κινείται στα πρότυπα των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Δείγμα της πίεσης που ασκεί η τρόικα για την αξιοποίηση της κρατικής γης. Οι δανειστές της χώρας έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει, έως τον Δεκέμβριο του 2013, να έχει συγκεντρώσει από την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας και την πώληση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών 15-17 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 33-35 δισ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν την τριετία 2013-2015, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 50 δισ. ευρώ που θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους.



Τρέχουν να προλάβουν



Στο Ταμείο Περιουσίας κάνουν αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να ετοιμάσουν το πρώτο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, που θα καταστεί διαθέσιμο για επενδύσεις - και το οποίο έχει καθυστερήσει σημαντικά. Ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για τον Ιούνιο. Θα ακολουθούσε δεύτερο «καλάθι» ακινήτων μέχρι τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πρώτο χαρτοφυλάκιο που θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές, εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει περίπου 80 με 100 ακίνητα του Δημοσίου. Στη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων είχαν αρχίσει να καταρτίζουν αυτό το χαρτοφυλάκιο με τη συμβολή των εννέα τραπεζών (τμήματαreal estate) που έχουν προσληφθεί ως Σύμβουλοι για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Όμως, τα πάΣύνδεσμοςμπολλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν ως προς τα περισσότερα ακίνητα, έχουν καθυστερήσει την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.



ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ



ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

ΚΑΛΟΣΤΥΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΟΜΑ