ΤΖΟΥΡΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟ


Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον περιορισμό του καπνίσματος που θα βασίζεται και στην εκπαίδευση ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς κάπνισμα.



Ο υφυπουργός σημείωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα εφαρμοστεί πρόγραμμα αγωγής Υγείας στα σχολεία, θα υπάρξουν ιατρεία διακοπής καπνίσματος σε κάθε νοσοκομείο και θα συνεχιστεί η εκστρατεία μετάδοση των σωστών μηνυμάτων στους νέους από επώνυμους και αθλητές.

«Η δημόσια υγεία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Το κάπνισμα είναι ο υπ΄αριθμόν ένα κίνδυνος και δεν θα μπούμε σε εκπτωτικές λογικές» τόνισε ο κ. Αηδόνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος καθηγητής Π. Μπεχράκης υπογράμμισε ότι «επιτέλους στην Ελλάδα το ζήτημα του καπνίσματος έχει μπει σε θετική τροχιά».

Ο κ. Μπεχράκης αναφέρθηκε σε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες:: από το ποσοστό του 45% των καπνιστών το 2006, είμαστε πια στο 35%, ενώ κάθε καπνιστής καπνίζει 6,2 τσιγάρα λιγότερα από ότι πριν. Επίσης παρατηρήθηκε αύξηση των καπνιστών που προσέρχονται στα ιατρεία για τη διακοπή του και μειώθηκε κατά 35% η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα.

Παρά το γεγονός πάντως - όπως επισήμανε ο κ. Μπεχράκης - ότι η νομοθεσία στην χώρα μας είναι από τις πιο προηγμένες, στην εφαρμογή της υπολειπόμαστε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ?? ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΔΑΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΑΠΑ ΘΑ ΑΠΟΘΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ??ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣ .