ΟΞΩ ΡΕ.....ΑΡΚΟΥΔΟΤΣΙΓΓΑΝΟΓΥΦΤΟΙ...


Σχέδιο Ομπάμα για έξοδο ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Eνα βήμα κοντύτερα στην έξοδο από το Αφγανιστάν φέρνει τις ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας σήμερα τα σχέδιά του για την έναρξη αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων τον Ιούλιο.

Eνα βήμα κοντύτερα στην έξοδο από το Αφγανιστάν φέρνει τις ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας σήμερα τα σχέδιά του για την έναρξη αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων τον Ιούλιο.

Πέρα από τον αριθμό των στρατιωτών που θα επιστρέψουν οίκαδε σε πρώτη φάση, ο αμερικανικός λαός περιμένει να ακούσει το γενικότερο σχέδιο απαγκίστρωσης, που θα ολοκληρωθεί το 2014 με την παράδοση της ασφάλειας στις αφγανικές δυνάμεις. Η υλοποίησή του εξαρτάται άμεσα από την πρόοδο των ειρηνευτικών επαφών που η Ουάσιγκτον παραδέχθηκε ότι έχει με τους Ταλιμπάν.

Ο Aμερικανός πρόεδρος καλείται να συνθέσει αντικρουόμενες απόψεις ανάμεσα σε συμβούλους του Λευκού Οίκου και την ηγεσία του στρατού.

Οι πρώτοι θεωρούν πως οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν πέρα από τις δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν, τόσο σε αριθμό στρατιωτών (100.000 συν 33.000 ενισχύσεις το 2009) όσο και σε χρονική διάρκεια. Εκτιμούν επιπλέον πως η εξόντωση του Μπιν Λάντεν αποδυνάμωσε την Αλ Κάιντα.

Οι δεύτεροι όμως προειδοποιούν πως οι Αμερικανοί δεν πρέπει να βιαστούν να παραδώσουν τον έλεγχο στους Αφγανούς προτού σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο έδαφος. Υπάρχει βέβαια και η αμερικανική κοινή γνώμη, που θα κρίνει τον πρόεδρο για τις αποφάσεις του το 2012.

Ενδεικτικά η Σύνοδος Δημάρχων των ΗΠΑ εξέδωσε στη Βαλτιμόρη ψήφισμα που καλεί το Κογκρέσο να δώσει τέλος στους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν και να ασχοληθεί με την καλπάζουσα ανεργία.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΠΟΛΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ .ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΗΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ ΣΑΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ???ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΕΡΓΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΥΡΙΣΗ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΡΟ ΗΓΟΡΑΖΑΜΕ.ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ.