30.000 €

Μόλις... 30.000 ευρώ πουλήθηκε σαμπάνια σε δημοπρασίαΜία σαμπάνια 200 ετών που είχε βρεθεί σε ναυάγιο στο βυθό της Βαλκτικής, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία 30.000 ευρώ.

Ο αγοραστής είναι από την Ασία και αγόρασε δύο μπουκάλια", δηλαδή πλήρωσε 60.000 ευρώ, δήλωσε στο γαλλικό Πρακτορείο η Σαμάνθα Κομπόνο, εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Acker Merrall & Condit.

Το πολύτιμο μπουκάλι σαμπάνιας είναι μάρκας Veuve Cliquot και αποτελεί μέρος ενός φορτίου που ανακαλύφθηκε πέρσι το καλοκαίρι σε ένα ναυάγιο στο βυθό της Βαλτικής.

Η δημοπρασία έλαβε χώρα στο αρχιπέλαγος του Άαλαντ και η τοπική κυβέρνηση των νήσων Άαλαντ δήλωσε, ότι τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν στις οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος στη Βαλτική.

Μέχρι σήμερα, το μπουκάλι της σαμπάνιας που είχε φτάσει στην υψηλότερη τιμή σε μια δημοπρασία ήταν ένα Dom Perignon ροζέ του 1959 που είχε πουληθεί 27.600 ευρώ το 2008.

ΟΙ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΗ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΚΡΙΣΗΣ.ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΠΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΗ 1940 ΞΑΝΑ ΗΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΜΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΧΗ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ????