ΟΣΟ ΠΙΝΟΥΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ..........


ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΗΡΩΙΝΗΣ
Διέφυγε τον έλεγχο των τελωνειακών, δεν κατάφερε όμως να ξεφύγει και από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, 35χρονος Θεσσαλονικιός ο οποίος μετέφερε ηρωίνη από την Τουρκία.
Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης που διενήργησαν οι υπάλληλοι του τελωνείου την περασμένη Τρίτη μετά την σύλληψη Ρουμάνου, στις αποσκευές του οποίου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, ο αλλοδαπός συνταξίδευε με τον 35χρονο που επίσης μετέφερε ηρωίνη. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, καθώς θεωρήθηκε ότι ο συνταξιδιώτης του Ρουμάνου θα επιχειρούσε να αναχωρήσει από τη Ρόδο με αεροπλάνο σε άλλον προορισμό. Από τον Εισαγγελέα συσχετίζονται οι δύο υποθέσεις, ενώ αναμένεται να εκδοθεί από τον Ανακριτή ένταλμα σύλληψης σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Σήμερα το πρωί πρόκειται να παρουσιασθεί στον Ανακριτή για να απολογηθεί ο 30χρονος Ρουμάνος, ενώ χθες το μεσημέρι, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο 35χρονος Θεσσαλονικιός για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Συνήγορος υπεράσπισης του Ρουμάνου είναι ο κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.
Ο Θεσσαλονικιός, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, επιχείρησε να αναχωρήσει με πτήση της “Aegean” στη Ρώμη. Κατά την διάρκεια του ελέγχου των αποσκευών του εντοπίσθηκε επιμελώς κρυμμένη στη βαλίτσα του μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε ηρωίνη μεικτού βάρους 1.880 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 35χρονος δήλωσε κατά την διάρκεια της προανάκρισης ότι η εν διαστάσει σύζυγός του, η οποία κατάγεται από τη Ρουμανία του κανόνισε ραντεβού με άγνωστα άτομα στην Κωνσταντινούπολη από όπου παρέλαβε την ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών. Ο δράστης μετέβη μέσω Αθηνών στην Κωνσταντινούπολη, παρέλαβε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης, αναχώρησε στη συνέχεια για το Μαρμαρίς, από όπου έφθασε στη Ρόδο, διέφυγε τον έλεγχο των τελωνειακών, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν εντοπίσει τον Ρουμάνο με τον οποίο συνταξίδευε και τελικά συνελήφθη στο αεροδρόμιο πριν προλάβει να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος με προορισμό τη Ρώμη.
Δεν ήταν η πρώτη φορά
Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο συλληφθέντες πραγματοποίησαν το ίδιο δρομολόγιο. Στις αρχές Αυγούστου τόσο ο Ρουμάνος όσο και ο 35χρονος, είχαν περάσει ξανά από το νησί μας φορτωμένοι με ναρκωτικά και αναχώρησαν για ευρωπαϊκές πόλεις. Τα στοιχεία τους υπάρχουν άλλωστε και στις λίστες των επιβατών των πλοίων και των αεροσκαφών. Μαζί τους φέρεται να ήταν και η εν διαστάσει σύζυγος του 35χρονου η οποία, όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης έχει ενεργό ρόλο στην μεταφορά και διακίνηση των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες. Σε βάρος της αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή.
Η σύλληψη του Ρουμάνου

Την Τρίτη 17 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Τελωνείο της Ρόδου κατά τον έλεγχο αποσκευών επιβατών του πλοίου «Σύμη», προερχόμενο από το Μαρμαρίς της Τουρκίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στις αποσκευές ενός 30χρονου Ρουμάνου, ηρωίνη βάρους τριών κιλών. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε δύο πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες σε δύο σακίδια με διπλούς πάτους, που μετέφερε ο Ρουμάνος. Ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά του τα παρέδωσε κάποιος που γνώρισε στο Μαρμαρίς, όπου είχε μεταβεί για να βρει δουλειά, προκειμένου να τα μεταφέρει στη Ρόδο έναντι αμοιβής 10.000 ευρώ. Επίσης, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον παραλήπτη, καθώς το άτομο που του έδωσε τα ναρκωτικά θα του έδινε τηλεφωνικές οδηγίες μέσω του κινητού του για το πού θα παρέδιδε την ηρωίνη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα «βαποράκια» είναι καλά δασκαλεμένα και δηλώνουν πάντα ότι δεν γνωρίζουν τους παραλήπτες και ότι θα έπαιρναν οδηγίες
τηλεφωνικά.

ΣYNEX
ΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ TRAFFICKING TO ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΑ ΤΙ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΑΡΕ ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΝΝΑΑΑΑΑΑΑ.VIVA AMERIKANA .