Ο ΜΟΡΤΗΣ.......

«Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν από το κράτος, ώστε να προσφέρεται πραγματική στήριξη χρηστών σκληρών ναρκωτικών και να σώζονται οι ζωές τους».

ΔΡ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΡΕΣΙΕΣ
Πρέπει να μετρούμε με θανάτους το πρόβλημα των ναρκωτικών;

Δύο συγκλονιστικά μηνύματα για την απραξία του κράτους απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών μεταφέρει στην κοινωνία μας ο προχθεσινός θάνατος από ενδοφλέβια χρήση ηρωίνης 26χρονου Ελληνοπόντιου στη Λάρνακα, τονίζει στη «Σ» ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΝΘΕΑ νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ Κυριάκος Βερεσιές.

Τίποτα για ναρκωτικά

«Το πρώτο μήνυμα», είπε, «είναι ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν από το κράτος ώστε να προσφέρεται πραγματική στήριξη των χρηστών και να σώζονται ζωές χρηστών, όπως είναι τα κλειστά προγράμματα απεξάρτησης. Το κράτος δεν έχει κανένα τέτοιο πρόγραμμα», υπενθύμισε και συνέχισε: «Τέτοιους θανάτους θα έχουμε συνήθως γιατί είναι μέσα στην πορεία της χρήσης. Πρέπει δηλαδή να μετρούμε με τους θανάτους το μέγεθος του προβλήματος; Το πρόβλημα των δυστυχημάτων παρουσιάζεται μειωμένο γιατί τουλάχιστον εκεί το κράτος κάνει κάτι, αλλάζει τη νομοθεσία προς το καλύτερο. Στα ναρκωτικά δεν έκανε τίποτε τα τελευταία πέντε χρόνια που να μπορεί να διαφοροποιήσει τα πράγματα».ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 2000000 ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑΤΚΟΝΗΣΙ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΤΙΑΧΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΚΛΑΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΛΑΒΗ ΤΟ ΚΕΘΕΑ Η ΤΟ ΟΚΑΝΑ ΟΠΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΥΠΟΜΟΝΗ