ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΣ......


Ισπανία- Παρουσίαση του 7ου τόμου του λεξικού Αρχαίων Ελληνικών-Ισπανικών

Παρουσία της Βασίλισσας της Ισπανίας και υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Α. Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του 7ου τόμου του λεξικού Αρχαίων Ελληνικών-Ισπανικών, που εκπονείται από την δεκαετία του 80, υπό τον συντονισμό του μεγάλου φιλολόγου και ιστοριογράφου, Φραντσίσκο Ροντρίγκεζ Αντράντος, Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο λεξικό της αρχαίας ελληνικής σε μία μοντέρνα γλώσσα.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης, οι εισηγητές, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Αυτόνομης Περιοχής της Μαδρίτης, Εσπεράντζα Αγκουίρε, ζήτησαν μεγαλύτερη παρουσία των κλασσικών σπουδών στα ισπανικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Από την πλευρά του, ο Φραντσίσκο Ροντρίγκεζ Αντράντος, τόνισε ότι αυτό το φιλόδοξο έργο δρομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, για να καλύψει την έλλειψη μείζονος λεξικού της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από την μυκηναϊκή περίοδο της 2ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι την βυζαντινή γλώσσα του 6ου αιώνα μ.Χ.ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.