ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΟΝ ΤΟΝΩΣΟΥΜΕ

Αισθητή είναι ήδη η κρίση στον τουρισμό καθώς τις ημέρες του Πάσχα, οπότε παραδοσιακά άνοιγε η τουριστική περίοδος, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές, λόγω μειωμένης ζήτησης.Όπως επισημαίνουν στο Βήμα οι επιχειρηματίες του κλάδου, η κατάσταση είναι ρευστή λόγω των μειωμένων κρατήσεων από το εξωτερικό, ενώ και το ενδιαφέρον των Ελλήνων χαρακτηρίζεται υποτονικό. Για να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους στον κλάδο, το υπουργείο Απασχόλησης προχωρεί στην επιδότηση θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία για τον Απρίλιο και τον Μάιο, ωστόσο ακόμη κι αυτό το μέτρο μπορεί να μην είναι αρκετά δελεαστικό προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι μονάδες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Αν. Ανδρεάδη, βασικότερη αιτία είναι το ότι η κίνηση του Απριλίου είναι πάρα πολύ χαμηλή. Έτσι η προσπάθεια εστιάζεται κυρίως από τον Μάιο και μετά, αφού αυτοί είναι οι πιο δύσκολοι μήνες της εφετινής τουριστικής περιόδου, ώς και τα μέσα Ιουνίου.
Με τέσσερα λιγότερα ξενοδοχεία Α' κατηγορίας, δυναμικότητας 1.800 κλινών, θα ξεκινήσει η περίοδος στην Κέρκυρα, η οποία ως πέρυσι ήταν παραδοσιακός πασχαλινός προορισμός ιδιαίτερα δημοφιλής στους Έλληνες. Παράλληλα, ακόμη και τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν, θα ξανακλείσουν αμέσως μετά τις αργίες ώς τον Μάιο.
Με ξενοδοχεία που υπολειτουργούν θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και στη Ρόδο. Υποτονικός είναι και ο Μάιος, μια και οι κρατήσεις ξεκινούν από τις 20 του μήνα, αν και με μεγάλες απώλειες. Στο 30% υπολογίζεται ο αριθμός των ξενοδοχείων στα Χανιά που δεν θα λειτουργήσουν το Πάσχα.