ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ

‘Ναι στην ευθανασία, όταν το επιθυμεί ο ασθενής’, λένε οι επισκέπτες του Iatronet.gr. Το συμπέρασμα προκύπτει από δημοσκόπηση, με ερώτημα ‘ποια είναι η άποψή σας για την ευθανασία’.
Το 63% των συμμετεχόντων απάντησαν ‘να γίνεται, εφόσον τη ζητήσει ο πάσχοντας’. Δεύτερη σε ποσοστό απάντηση ήταν ‘δεν με έχει απασχολήσει το θέμα’ (11%) και τρίτη ότι η ευθανασία ‘έχει σοβαρές ηθικές διαστάσεις’ (10%). Μόλις το 8% των επισκεπτών εξέφρασαν την πλήρη τους διαφωνία με την ευθανασία, ενώ το 7% απάντησαν ότι αντίκειται στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΑΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗ ΑΓΩΓΗ.ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΟΧΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ.