ΧΑΟΣ.....

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΞΕΝΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Πρωτοσέλιδο Liberation... άνευ σχολίου

H μεγάλη γαλλική εφημερίδα Liberation, στο σημερινό πρωτοσέλιδό της μιλά... ελληνικά και μάλιστα σε τόνο δραματικό, σε μια απόπειρα να εκφράσει παραστατικά την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στην Ευρώπη οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά την απρόβλεπτη κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση ή μη από τον λαό της συμφωνίας στήριξης της χώρας μας, το «κούρεμα» του χρέους, τη νέα δανειοδότησή της και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

Το "ΧΑΟΣ" του δημοσιεύματος της Liberation αναφέρεται στον πανικό που επικρατεί τα τελευταία δύο 24ωρα στις ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- αγορές και στις σοβαρές αναταράξεις που προκαλούνται στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως η Αθήνα «παίζει κορώνα-γράμματα» το ευρώ και οδηγεί τη συνοχή της ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού!


Γίνεται λεπτομερής αναφορά στα γεγονότα που μεσολάβησαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα το βράδυ ως τη στιγμή που αποφασίσθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να προσκληθεί στις Κάννες και στη σύνοδο των G20 ο Έλληνας πρωθυπουργός, προκειμένου να δώσει… εξηγήσεις στους εταίρους του για τις κινήσεις του, αλλά και για να «συνεργαστεί μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους του ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Le Figaro "χαστουκίζει" Παπανδρέου: "Ο άνθρωπος που βάζει το ευρώ σε κίνδυνο"

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου... φιγουράρει ως "Ο άνθρωπος που βάζει το ευρώ σε κίνδυνο" στο σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

"Η γαλλική προεδρία της G20 τα είχε προβλέψει όλα για τη Σύνοδο των Καννών... Αλίμονο, όμως, αυτός ο τέλειος μηχανισμός που είχε στηθεί από το μέγαρο των Ηλυσίων συνεθλίβη βίαια από την απόφαση- έκπληξη του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να διοργανώσει δημοψήφισμα" γράφει στο κεντρικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, με την αναγγελία του, ο Γ. Παπανδρέου υπέσκαψε αυτό που εδώ και καιρό είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι στους Κινέζους και Αμερικανούς εταίρους τους, δηλαδή να προσέλθουν ενωμένοι στη σύνοδο της G20. "Η κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού επαναφέρει δραματικά την κρίση του ευρώ στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου", τονίζει με δυσαρέσκεια ο συντάκτης του άρθρου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

CNN: "Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την απαιτούμενη δημόσια στήριξη"

"Η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει στην πραγματικότητα τη δημόσια στήριξη που απαιτείται για την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που απαιτεί η νέα συμφωνία διάσωσης της ΕΕ" αναφέρεται στο κύριο άρθρο της ιστοσελίδας του CNN, με τίτλο "Μετά το δημοψήφισμα τι;" με ιδιαίτερη μνεία στο 60% των πολιτών, οι οποίοι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι ενάντια στη συμφωνία των Βρυξελλών.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο απασχολούν και σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου και το χθεσινό επεισοδιακό Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο τελικά επικυρώθηκε η πρωθυπουργική πρωτοβουλία.

Ενδεικτική της αντιμετώπισης του ελληνικού πολιτικού προσκηνίου από τον ξένο Τύπο, είναι η άποψη που διατυπώνεται ότι "ο Παπανδρέου είναι έτοιμος να δώσει το μέλλον της ΕΕ στους 12 εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόρους".

Αναφορικά με το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν θα αποτελεί μία επικύρωση της συμφωνίας των Βρυξελλών ή θα αφορά σε μία γενικότερη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης για επιθυμία παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ