ΚΕΘΕΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ...


Θεσσαλονίκη: Σαν ένα ναυαγοσωστικό πλοίο που δεν μπορεί να προσφέρει βοήθεια στους ναυαγούς, επειδή ξέμεινε από καύσιμα, παρομοίασε το ΚΕΘΕΑ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου Αργύρης Μαλτσίδης στη συνέντευξη που δόθηκε χθες για την αναδρομική έκθεση αφίσας του ΚΕΘΕΑ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Όπως εξήγησε, την ώρα που η ζήτηση για παροχή των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ αυξάνεται, η κρατική του επιχορήγηση μειώνεται, ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι η οικονομική κρίση έχει επιφέρει αύξηση των ατόμων που αναζητούν «ανακούφιση» σε ψυχοτρόπες απαγορευμένες ουσίες.



Ο Α. Μαλτσίδης υποστήριξε πως η επιχορήγηση των 23 εκατ. ευρώ ετησίως του Κέντρου μειώθηκε κατά 10% την ώρα που 20 πόλεις ζητούν τη δημιουργία κέντρων συμβουλευτικής αρωγής και απεξάρτησης. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ΚΕΘΑ στη βόρεια Ελλάδα Φαίδωνας Καλοτερράκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «φοβόμαστε ότι δεν θα είμαστε πλέον αποτελεσματικοί. Ένα από τα στάδια απεξάρτησης για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης είναι και η εύρεση εργασίας, αλλά, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, είναι πολλές φορές ανέφικτη με αποτέλεσμα τον κίνδυνο υποτροπής».

Σε ό,τι αφορά στην αναδρομική έκθεση αφίσας του ΚΕΘΕΑ θα εγκαινιαστεί στις 17 Μαρτίου και θα διαρκέσει επτά ημέρες. Παρουσιάζει ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η Ιθάκη, η πρώτη Θεραπευτική Κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΣΥΝΗΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΑΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΗ ΤΟΥΣ ΕΘΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΙΣΜΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΙΔΙΑ ΕΥΘΗΝΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΙΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ.ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΤΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΦΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΜΜΑΝ.