ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ..........

Δεν έχω δει τον Κυνόδοντα ακόμα όμως από σκηνές που είδα αναφέρονται οι ηθοποιοί σε λέξεις γνωστές σε όλους που σημαίνουν άλλα πράγματα και αυτοί καταλαβαίνουν άλλα. Ένας τέτοιος παραλληλισμός γίνεται στη σημερινή κοινωνία έχοντας πείσει τους πάντες πως η τρομοκρατία είναι κάτι εγκληματικό δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιούμε την έκφραση αυτή με την ετυμολογία της!
Η δημοκρατία θα ήταν αν είχαμε ελεύθερους πολίτες να αποφασίζουν. Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Η εξουσία τους πηγάζει από τον τρόμο. Πως αλλιώς εκτός από ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ μπορείς να ονομάσεις ένα πολίτευμα που βαρά ασύστολα τους πολίτες του, πετά χημικά ασύστολα σε όποιον διαφωνεί, τρομοκρατεί πως θα βγουν τα τανκς, και όλη την ώρα του θέτει στους πολίτες διλήμματα εκβιαστικά για να συντηρήσουν κάποιοι την εξουσία τους; Πως μπορείς να θεωρήσεις πως έχεις δημοκρατία όταν ο εργαζόμενος φοβάται να απεργήσει γιατί θα χάσει τη δουλειά του, φοβάται να μιλήσει γιατί γύρω του οι άλλοι πεινούν και πως μπορείς να βρεθεί με μια κουβέντα δίπλα τους, και το χειρότερο φοβάται να ζήσει, να κάνει οικογένεια, παιδιά και να δει παιδικά χαμόγελα μιας και φοβάται πως αύριο θα είναι χωρίς δουλειά. Σε ένα κόσμο χωρίς ασφάλεια το μόνο που μπορεί να επιβιώσει είναι οι κυβερνήσεις όπου επιβιώνουν λόγω της τρομοκρατίας. Όμως αυτό είναι και το λάθος τους… Όσο αυξάνουν το φόβο, τόσο πιο εύκολο είναι τα θύματα να μην έχουν να χάσουν τίποτα πέρα από τις αλυσίδες τους…Να σπάσουν το φόβο τους!

ΕΥΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΔΗΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ..... ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΞΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ....